Otthon&Háztartás

Ruhahajtogatás gyorsan és egyszerűen? Létezik!

2017. május 23. - helyettedvasalunk
Ruhahajtogatás? Valakinek a vérében van,míg másoknak nem annyira…be kell valljuk, a Helyetted vasalunknál is felmerült ez a probléma, hiszen nem mindegy, hogy elsőre sikerül szépen és ugyanakkora méretűre összehajtogatnunk a ruhákat, vagy csak harmadjára. Éppen ezért megoldás után kellett néznünk,mégpedig sürgősen: itt jött a képbe a ruhahajtogató!

Gyönyörűen kivasalt ruhák: pipa. Gyors és szép hajtogatás: fél pipa. Mi viszont a félig szépen hajtogatott ruhákkal nem elégszünk meg.. Magáról a ruhahajtogató szerkentyűről hallottunk már, videót is láttunk róla, de csak most jött el az ideje, hogy be is szerezzünk egyet. Szerencsére azt kell, hogy mondjam, nagyon jól bevált: nemcsak, hogy pillanatok alatt kész volt a lenti példában bemutatott pólónk, hanem nagyon szépen egyen méretűvé is tudtuk varázsolni a kihajtogatott ruhakupacot vele. Lássuk is a folyamatot:

Így néz ki maga a hajtogató: 
1) Helyezzük a ruhát (jelen esetben pólót) a szerkezet közepére, ez a legfontosabb lépés, mert csak így lesz szép, középre pozicionált a végeredmény. Majd pedig hajtsuk rá az egyik pöttyös oldalát, és ha kell, igazgassuk el kicsit kézzel. Utolsó lépésként hajtsuk le az ujját merőlegesen a szélére (számos videó másként mutatja ezt a lépést, de a mi szempontunkból a merőleges megoldás jobb, hiszen így kevesebb hajtás keletkezik az anyagon).
2) Ismételjük meg ugyanezeket a lépéseket a másik oldalon is :) 

3) A két széléről behajtott ruhát most már csak a szerkezet középső részének segítségével fel kell hajtani, és voálá, kész is a szépen összehajtogatott ruha. 
És így néznek ki kupacba szedve, látható is a szépséges egyen méret:
 

A bejegyzés eredeti helye a Helyetted vasalunk oldalán található. 

Ha tetszett a bejegyzésünk, kérünk, oszd meg másokkal is az alább látható közösségi média ikonokra kattintva. Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://helyettedvasalunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2412534359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása