Otthon&Háztartás

Juhééé, gyereknap! Avagy programok gyerekekkel (1)

2017. május 26. - helyettedvasalunk
Idén is elérkezett a Gyereknap, és habár minden iskolában és óvodában játékos programokat rendeznek ilyenkor, a szülők is szeretnek előrukkolni gyermekeik számára egy kis programmal vagy közösen eltöltött játékos idővel…persze nem kell Gyereknap legyen ahhoz, hogy gyerekek és szülők közös programokban vegyenek részt. Mi most hoztunk pár Pinterest-ről szedett gyerek-szülő programot kintre- és bentre egyaránt, amit garantáltan mind a két fél élvezni fog, íme: 

Benti program 1: Elefánt lufiból
Elefánt lufiból

Forrás: Pinterest/Glued to my Crafts

Ez a Csináld magad ötlet rendkívül jó lehet meghívók vagy kártyák készítéséhez, vagy simán csak a gyerekszoba díszeként is szuperül megállhatja a helyét.  Amire szükséged lesz: olló, színes karton vagy keményebb lap, színes lufi, ragasztó és mozgó szemek.  

Elkészítése:
  1. Ha kártyát vagy meghívót szeretnétek, akkor vegyetek egy keményebb lapot és hajtsátok félbe, de nem feltétlenül szükséges a félbe hajtás.
  2. Most pedig következhet a lufi: ragasztóval (legjobb a kétoldalú) rögzítsétek a lap közepére, ez lesz az elefánt feje.
  3. Vágjatok ki szintén a kemény lapból egy szív alakú formát, amit kb. a ¾-nél vágjatok ketté. Ezt az elefánt füleként ragasszátok a lufi két szélére.
  4. Utolsó lépésként jöhetnek a szemek, amit a lufira ragasszatok, és kész is vagytok!

(Több fajta állatot is lehet készíteni ugyanilyen módon, nézzétek ITT , ITT, vagy ITT.)

Benti program 2: Piszkolódás mentes festés (babáknak)

festés babákkal

Forrás: Pinterest/ Can Do Kiddo

Ha valaki ötletet keres Pinterest-en arra, hogy milyen kreatív elfoglaltságot csináljon a kisbabájával, akkor erre a szuper tippre biztosan ráakad, hiszen nagyon népszerű lett az interneten az utóbbi időben. Ha kisbabád már elérte azt a kort, amikor inkább hasra fordulva tölti mindennapjait és székbe is könnyedén tudod ültetni, akkor ez a kreatív játék pont neki való!

Amire szükséged van:
-villámzáras tasak
-olló,ragasztó
-tempera,
-keményebb lap

Hogyan csináld?
Kétféle képen csinálhatod: az egyik ha kisbabád hasa alá párnát teszel, a másik ha a székébe ülteted. Ha kikísérletezted, hogy melyik pozícióban kényelmesebb neki, akkor fogd a lapot, és nyomj ki rá a temperából a lap különböző részeire. Ezt helyezd bele óvatosan a villámzáras tasakba, zárd le, majd ragasztóval rögzítsd az asztalhoz vagy padlóhoz, hogy ne csúszkáljon. Ezután kezdődhet a móka!

Ha gyerkőcöd elkészült az alkotásával, vágd ki a zacskót a lap szélei mentén, és hagyd megszáradni.

festés babákkal

Forrás: Pinterest/ Can Do Kiddo

Holnap jövünk még 2 szuper ötlettel, figyeljétek!

A bejegyzés eredeti helye a Helyetted vasalunk oldalán található. 

Ha tetszett a bejegyzésünk, kérünk, oszd meg másokkal is az alább látható közösségi média ikonokra kattintva. Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://helyettedvasalunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7612542565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása