Otthon&Háztartás

Juhééé, gyereknap!!! Avagy programok gyerekekkel (2)

2017. május 27. - helyettedvasalunk

Nagyon jó kis móka, amikor szülők és gyerekek együtt alkotnak valamit és ezáltal közös programokban vesznek részt. Ígéretünkhöz híven az előző bejegyzést folytatva hoztunk Nektek pár Pinterest-ről szedett közös elfoglaltságot kintre- és bentre is egyaránt, amit garantáltan mind a két fél élvezni fog, íme: 

 Kinti program 3: Kincsvadászat (szabadfordítás- angolul: Scavenger Hunt)
programok gyerekeknek
Forrás: Pinterest/ MomDot

A kincskeresős játék már hazánkban is nagy népszerűségnek örvend, és nemcsak a gyerekek játéka ez; felnőttek is előszeretettel játszák, sőt a legjobb, ha az egész család vagy egy kisebb-nagyobb társaság együtt vesz részt benne. Ez a játék igazából egy verseny, ami a következőképpen zajlik:

1) A játék szervezője összeállít egy listát, amit a játék résztvevőinek (min. 2 fő) meg kell találni; hogy miket tartalmaz a lista és hogy hol legyen a játék helyszíne, annak csak a képzeletetek szab határt. Lehet az erdőben, parkban, udvarban, vagy akár bent a házban. Motiváló hatással bír, ha kiszabtok egy fődíjat is.

Ilyeneket írhattok a listára, mint:

Keressetek meg:
  • 3 különböző falevelet
  • 4 fajta madarat
  • valamit, amit még sosem láttál
  • valamit, amire nem számítottál
  • a város legmagasabb épületét stb.
2) 2 féle képen működhet a kincsvadászat: megszabhatjátok, hogy például egy szatyorba/kosárba kell gyűjteni a listára felírt dolgokat, vagy felvételt kell készíteni róluk (hiszen pl. a város legmagasabb épületét csak lefényképezni tudjátok, hazavinni nem :) ). Szabjátok még meg a játékra szánt időt, és indulhat is a verseny!

Benti program 4: Tüzet lövellő sárkány WC-papír gurigából
programok gyerekeknek
Forrás: Indulgy.com

Ezt a szuper jó Csináld magad sárkányt imádni fogják a gyerekeid, majd meglátod! A legjobb benne, hogy gyorsan elkészültök vele, utána pedig gyerkőceid le sem tudják majd tenni. :)

Amire szükséged lesz:
programok gyerekeknek
Forrás: Pinterest/One Little Project

– WC papír guriga
– zöld színespapír
– piros, sárga és narancssárga krepp-papírok
– 2 kicsi és 2 nagy zsenília pom-pom (beszerezhető például INNEN)
– mozgó szemek
-olló
-ragasztópisztoly
-ragasztóstift

Elkészítés:
  1. Vágjátok ki a zöld színes papírt akkora méretűre, mint amekkora a WC papír guriga hosszúsága, majd pedig ragasztóstifttel ragasszátok rá .
  2. Jöhetnek a pom-pom-ok: szerezzetek be 4 db tetszőleges színűt, majd pedig a 2 kicsit előre (orrnak), a 2 nagyobbat (szemnek) meg ragasszátok ragasztópisztollyal a gurigához. Végezetül a nagyobbakra ragasszátok rá a szemeket is.
  3. Utolsó lépésként vágjatok ki a krepp-papírból kb. 10-15 cm hosszú csíkokat, majd ragasszátok a guriga belső részéhez. Vigyázat, a gyerekek tényleg imádni fogják!  

    A bejegyzés eredeti helye a Helyetted vasalunk oldalán található. 

    Ha tetszett a bejegyzésünk, kérünk, oszd meg másokkal is az alább látható közösségi média ikonokra kattintva. Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://helyettedvasalunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8212545093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása