Otthon&Háztartás

Teregetés- Nem akkora ördöngösség! Vagy mégis?

2017. június 10. - helyettedvasalunk
A meleg hónapok sok esetben kedvezőek a háziasszonyok számára…persze elsősorban nem a főzésre és vasalásra kell itt gondolni :D  Tipikusan ez az az időszak, amikor hajlamosak vagyunk napi 2-3 mosást is berakni, hiszen rettentő gyorsan megszáradnak ruháink. Ebben a jó időben, -ha van rá lehetőségünk-, válasszuk a szabad levegőt a szárítógép helyett; nemcsak sokkal frissebbek és üdébbek lesznek ruháink, de még áramot is megtakarítunk vele! Azonban nem árt odafigyelni a teregetés néhány aranyszabályára… Lássunk hát néhány tippet, amiket megfogadva semmi baja nem eshet ruháinknak!

 Aranyszabály No.1.: Nem mindegy, hogy hogyan teregetsz! (az alul látható példák tipikusan a kötélen/dróton való teregetésről szólnak)

Tudtad, hogy az USA legtöbb államában törvény tiltja a szabadban való teregetést, mondván, hogy csúnya látványt nyújt és csökkenti az ingatlan árát? Pedig így van! Egy 2009-es kutatás azonban feltárta, hogy az amerikaiak 66%-a bizony vissza szeretné kapni a jogot a kinti teregetéshez, és (környezetvédelmi okok miatt is) elhagyni a szárítógépet. 

Mi itthon szerencsére nem ütközünk ilyen problémákba. Hogy biztosan ne essen semmi baja ruháidnak (gondolok itt az elszíneződésre, makacs gyűrődésekre és nehezen eltávolítható csipesz nyomokra), érdemes fontolóra venned az alábbi tippeket:

teregetés

Forrás: Hobby Farms

1. A pólókat, pulcsikat és ingeket a szélüknél akaszd fel 1-1 csipesszel, semmiképp sem a válluknál! 2. A szoknyákat is a szélüknél érdemes csipeszelni. 3. A zoknikat is szintén fejjel lefelé akaszd! 4. Az alsóneműk esetében is a szélüknél történik a csipeszelés. 5. A nadrágok szárait ajánlott teregetés előtt egymásra hajtani, és így fejjel lefelé a két szélénél csipeszelni.6. A farmert a csípő részénél akaszd fel, ezáltal kevésbé fog meglátszani a csipesz nyoma. 7. A ruhákat a válluknál fogva akaszd fel.  8. A törölközőket és lepedőket vagy a felénél vagy 1/3 és 2/3 arányban célszerű kiteregetni.

Aranyszabály No.2.:Légy figyelmes!

szabadban való teregetés

A bejegyzés eredeti helye a Helyetted vasalunk oldalán található. 

Ha tetszett a bejegyzésünk, kérünk, oszd meg másokkal is az alább látható közösségi média ikonokra kattintva. Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://helyettedvasalunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8912583839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása