Soha többé izzadságfolt! - Íme 8 tipp ellenük

2017. augusztus 07. - helyettedvasalunk
A sárgás, szinte már-már eltüntethetetlenek látszó izzadságfolt talán az egyik legidegesítőbb dolgok közé tartozik, ami fel tud tűnni egy ruhán. Ezen foltok nemcsak, hogy csúnyán mutatnak a ruhán, de rendszeres viselés mellett még mosás után is kellemetlen szagot árasztanak magukból. Mi lehet hát a megoldás? 8 tippjeink valamelyike Neked is segítségedre lehet!

Tovább

A nagy mosáskérdés: mégis mennyi az az annyi?

"Vajon ki kéne már mosnom? De még csak egyszer volt rajtam..." Ugye nektek is ismerősen hangzik az ilyen, és ehhez hasonló kérdések?  ;-)  Ha igen, akkor az alábbi kisokosból megtudhatjátok, hogy higéniai okokból vagy egyszerűen csak a ruha anyagából kifolyólag mégis mennyiszer ajánlatos felvenni valamit, mielőtt mosásra kerülne a sor, íme: 

Tovább

Levendula-itt az ideje Neked is megszeretned!

„Levendula,a jó öreg levendula” – nem hiába hangzik ez a mondat manapság is sokak szájából, hiszen a levendula ezer fajta felhasználására már dédanyáink is rájöttek, sőt már jóval előttük is előszeretettel használták. Gyógynövény révén tényleg mindenre jó és sok minden ellen hatásos, gondoljunk csak a finom levendula illatra a szekrényben, ami kiváló a molyok ellen, vagy finom ízére, ami sütik, teák és italok szuper ízesítője. Mi most mutatunk Nektek 3 féle felhasználását,amiről talán még nem hallottatok, vagy nem ismertétek az elkészítését, íme:

Tovább

Teregetés- Nem akkora ördöngösség! Vagy mégis?

A meleg hónapok sok esetben kedvezőek a háziasszonyok számára…persze elsősorban nem a főzésre és vasalásra kell itt gondolni :D  Tipikusan ez az az időszak, amikor hajlamosak vagyunk napi 2-3 mosást is berakni, hiszen rettentő gyorsan megszáradnak ruháink. Ebben a jó időben, -ha van rá lehetőségünk-, válasszuk a szabad levegőt a szárítógép helyett; nemcsak sokkal frissebbek és üdébbek lesznek ruháink, de még áramot is megtakarítunk vele! Azonban nem árt odafigyelni a teregetés néhány aranyszabályára… Lássunk hát néhány tippet, amiket megfogadva semmi baja nem eshet ruháinknak!

Tovább

Juhééé, gyereknap!!! Avagy programok gyerekekkel (2)

Nagyon jó kis móka, amikor szülők és gyerekek együtt alkotnak valamit és ezáltal közös programokban vesznek részt. Ígéretünkhöz híven az előző bejegyzést folytatva hoztunk Nektek pár Pinterest-ről szedett közös elfoglaltságot kintre- és bentre is egyaránt, amit garantáltan mind a két fél élvezni fog, íme: 

Tovább

Juhééé, gyereknap! Avagy programok gyerekekkel (1)

Idén is elérkezett a Gyereknap, és habár minden iskolában és óvodában játékos programokat rendeznek ilyenkor, a szülők is szeretnek előrukkolni gyermekeik számára egy kis programmal vagy közösen eltöltött játékos idővel…persze nem kell Gyereknap legyen ahhoz, hogy gyerekek és szülők közös programokban vegyenek részt. Mi most hoztunk pár Pinterest-ről szedett gyerek-szülő programot kintre- és bentre egyaránt, amit garantáltan mind a két fél élvezni fog, íme: 

Tovább

Tiszta levegőt a lakásba! Hogyan? Hát légtisztító növényekkel!

Rengeteg olyan növény létezik, amelyek nemcsak, hogy gyönyörűen mutatnak otthonunkban, hanem szó szerint élettel telítik meg azt. Köztudott tény, hogy számos szobanövény fotoszintézis kibocsátása révén kiválóan tisztítja a levegőt, mely állítást az 1980-as évek végén lefolytatott NASA kutatás is alátámaszt. Eszerint a legtöbb tanulmányozott növényfaj egyértelműen csökkenti a szennyezők (leggyakrabban a formaldehid, de benzol, toluol, xilol) mennyiségét a légtérben. Lássunk hát 5 szobanövényt, melyek garantáltan megtisztítják lakásod levegőjét, és ráadásul nem is igényelnek olyan sok odafigyelést.

Tovább

Ruhahajtogatás gyorsan és egyszerűen? Létezik!

Ruhahajtogatás? Valakinek a vérében van,míg másoknak nem annyira…be kell valljuk, a Helyetted vasalunknál is felmerült ez a probléma, hiszen nem mindegy, hogy elsőre sikerül szépen és ugyanakkora méretűre összehajtogatnunk a ruhákat, vagy csak harmadjára. Éppen ezért megoldás után kellett néznünk,mégpedig sürgősen: itt jött a képbe a ruhahajtogató!

Tovább