Otthon&Háztartás

Ecet a fürdőszobában? Íme 3 tipp, hogy mire használhatod

2017. május 19. - helyettedvasalunk
Elvegyszeresedett világunkban öröm olyan természetes és környezetbarát "szert" fogni a kezünkben egy-egy takarítás alkalmával, ami több szempontból is előnyös: nem csípi a szemünket, nem fulladunk meg az erős vegyszerszagtól, sőt még nem is káros a belélegzése, mint azt sok tisztítószernél tapasztalhatjuk. Nem volt nehéz kitalálni: az ecet,mint természetes eredetű tisztítószer csodákat művelhet lakásunkban! Íme 3 tipp, hogy mire is használhatjuk fel, először is a FÜRDŐSZOBÁNKBAN.

1. TEDD A MOSÓGÉPBE!

laundromat-928779_960_720.jpg

Ha a mosógépbe is teszel az ecetből, nem csak a ruháid lesznek hálásak, hanem maga a mosógéped is. Várd ki,míg mosógéped utoljára öblít, és önts az öblítőrekeszbe  20%-os ecet és víz keverékét 1:3 arányban higítva, ruháid színe ettől sokkal élénkebb, tapintásuk pedig lágyabb lesz. Mosógépednek pedig azért kedvez, mert véd a gyakori vízkövesedés ellen.

2. LEFOLYÓBA VELE

water-kitchen-black-design.jpg

Szódabikarbónával vegyítve csodás egyveleget alkot! Önts 3 kanál szódabikarbónát és 1 bögre ecetet az eldugult lefolyódba, várd meg, míg habzik és sistergő hangot ad, majd mehet rá további 2 bögre forró víz. Kis idő elteltével ellenőrizd, hogy fennáll-e még a dugulás.

 3. TISZTÍTÁSRA IS KIVÁLÓ

bath-1937412_960_720.jpg

Tegyünk langyos vízbe egy kis ecetet, és már tisztíhatjuk is vele a csaptelepeket, fürdőkádat, mosdókagylót. A csapok körül kialakult korrozió ellen is használhatjuk az ecetet, amit a legjobb egy éjszakán át ázni hagyni, szintén egy kis víz és ecet keverékével.

A bejegyzés eredeti helye a Helyettedvasalunk.hu oldalán található.

Ha tetszett a bejegyzésünk, kérünk, oszd meg másokkal is az alább látható közösségi média ikonokra kattintva. Köszönjük!

 

Forrás:

DuguláselhárításLét-tudatos táplálkozás

A bejegyzés trackback címe:

https://helyettedvasalunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8112526013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása